Tilberedning
Peberrod bliver oftest brugt i rå form, men den indgår også i forskellige retter og dressinger, der kræver lidt tilberedning.
Cremet peberrodsdressing
Peberrod giver et frisk pift til dine dressinger. Bland cremefraiche, salt, peber, sukker og frisk peberrod i en skål. Vil du have en mere luftig dressing, kan du vende lidt flødeskum i dressingen. Servér dressingen til en frisk kålsalat, eller brug den som smørelse i en sandwich.
Lun peberrodssovs
Peberrod fungerer også rigtig godt i en sovs. Smelt smør i en gryde, tilsæt mel og rør godt sammen. Tilsæt mælk lidt ad gangen, og lad det koge op mellem hver tilsætning. Hæld lidt oksebouillon i, og lad sovsen koge ved svag varme i 5 minutter. Kom lidt æbleeddike, salt og peber i, og riv peberrod meget fint i sovsen til sidst. Servér peberrodssovsen til kogt oksespidbryst.
Frisk æblepeberrod
Æble og peberrod smager helt fantastisk sammen. Skræl et æble, og skær det i mindre stykker. Kog æblestykkerne med sukker og vand i 10-15 minutter, indtil du har en mos. Riv peberrod i mosen, og servér til en nakkekotelet eller paneret rødspætte.